Kültür Ekonomi Konuşmaları “Yeni Ekonomide Yeni Liderlik”

İktisat Bölümü, IK Profesyoneli/Liderlik ve Kariyer Danışmanı/Junior Leaders Camp Kurucusu/Gençlik Mentoru Yasemin Merih Alparslan’ın konuşmacı olduğu Kültür Ekonomi Konuşmaları “Yeni Ekonomide Yeni Liderlik” isimli bir etkinlik düzenledi. 9 Nisan Salı günü Basın Ekspres yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinliğin moderatörlüğünü İktisat Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Sinan Alçın üstlendi. 

Geçmiş ile günümüz iş yaşamının karşılaştırıldığı söyleşide, 21.yüzyılda ihtiyaç duyulan ömür boyu öğrenme, temel bilimlerde okur yazarlık, global ölçekte bilgiye erişim, bilimsel, kültürel ve araştırma odaklı hareket etme, kritik düşünme ve problem çözme, yaratıcı, iş birliği ve iletişime dayanan yetkinliklerden bahsedildi. Temel bilimlere yaklaşımların da tartışıldığı söyleşide, multidisipliner çalışma alanlarının çeşitliliği ve bu çalışma alanlarındaki becerilerin yükseltilmesi gereği öğrencilerimize aktarıldı. 

Geleceğin tasarımında bugünden yapılması gerekenler ortaya konuldu. Bu noktada mezuniyet öncesi ayırt edici niteliklerin kazanılmasına yönelik olarak etkinlik, faaliyet ve dil gelişimi ağırlıklı bir modelin öğrenciler tarafından benimsenmesinin önemi, özellikle iş başvurularındaki değerlendirme süreçlerinde bu özelliklerin önem arz ettiğinin altı çizildi. Yeni neslin kariyer kurgusu ile iş yaşamının çalışanlardan beklentilerinin ne kadar örtüştüğü tartışmasına da yer verildi. Ayrıca meraklı, inisiyatif alan, dayanıklı, adaptasyonu yüksek bireylerin gelecekteki belirsizliklerle mücadele edebilecek yeni koşullara uyumlu, lider nitelikler gösteren, sosyal ve kültürel farkındalık sahibi kişiler olabileceği ve bu çerçevede sosyal ve duygusal becerilerin gelişmesinde sadece ailenin ve üniversitenin katkısı ile değil sosyal çevre ve arkadaşlıkların da birbirlerini beslediği bir yaklaşım öngörüldü.
 


Son Güncelleme Tarihi: Per, 04/11/2019 - 13:55